Nieuws

Persbericht: Steeds meer Belgen met diabetes - 18/06/2020

Tussen 2008 en 2017 steeg het percentage diabetespatiënten in België van 5,1% tot 6,1% van de bevolking. Deze stijging deed zich voor in elke leeftijdsgroep. Dankzij de zorgprogramma’s biedt de ziekteverzekering diabetespatiënten de nodige opvolging en ondersteuning, of ze nu insulineafhankelijk zijn of niet.
Meer weten

Concentratie van gezondheidszorguitgaven in de populatie

Dankzij de exhaustieve dataset waarover het Intermutualistisch Agentschap (IMA) beschikt, is het in staat de concentratie van gezondheidszorguitgaven binnen de Belgische bevolking te berekenen.
Meer weten

Persbericht: Zes jongeren per dag in het ziekenhuis na alcoholmisbruik - 07/12/2019

Elke dag belanden gemiddeld 6 jongeren tussen 12 en 17 jaar in het ziekenhuis na alcoholmisbruik. De cijfers die het Intermutualistisch Agentschap (IMA) verzamelde, blijven verontrustend hoog. ‘Alcohol op jonge leeftijd kan ernstige en blijvende schade toebrengen’, zegt dokter Michiel Callens van het IMA.
Meer weten

Persbericht: Belgen nog altijd ongelijk gezond - 10/05/2019

Hoe lager op de sociale ladder, hoe slechter de fysieke en mentale gezondheidstoestand. Dat blijkt uit een onderzoek van het Intermutualistisch Agentschap (IMA). Mensen die in de armste wijken wonen, hebben zelfs een 56 procent hoger risico om binnen het jaar te sterven dan mensen die in de rijkste wijken wonen.
Meer weten

Persbericht: 563 miljoen in 2017: Een recordbedrag aan ereloonsupplementen - 05/02/2019

Sinds augustus 2015 mogen ziekenhuizen geen ereloonsupplementen meer aanrekenen voor een dagopname in een twee- of meerpersoonskamer, net als bij een klassieke ziekenhuisopname. Enkel bij opnames in eenpersoonskamers mogen nog ereloonsupplementen worden aangerekend.
Meer weten

Persbericht: Amputaties bij diabetespatiënten in dalende lijn - 29/01/2019

Amputaties van de volledige voet werden 10 jaar geleden zeven keer meer uitgevoerd bij diabetespatiënten dan bij de algemene bevolking. Sindsdien is het aantal amputaties gelukkig significant verminderd met ongeveer een derde, wellicht dankzij een betere zorg. Dat blijkt uit een onderzoek van het Intermutualistisch Agentschap.
Meer weten

Data4Research: innoverende datakoppelingen voor innoverend mortaliteitsonderzoek

Het Belgisch mortaliteitsonderzoek neemt de laatste jaren een grote vlucht. Ambitieuze onderzoekers, geëngageerde databeheerders en vooral innoverende koppelingen van data vormen de motor achter de ontwikkelingen. Op vrijdag 26 oktober 2018 organiseert Statbel, het Belgische statistiekbureau, in samenwerking met Stichting Kankerregister, het InterMutualistisch Agentschap, Sciensano en het eHealth-Platform een workshop over deze ...
Meer weten

Persbericht: Forfaitair gefinancierde wijkgezondheidscentra: goedkoper voor patiënt, even duur voor ziekteverzekering en minstens even goed - 08/12/2017

Forfaitair gefinancierde wijkgezondheidscentra kosten de ziekteverzekering evenveel maar zijn goedkoper voor de patiënt. Bovendien scoren ze op een aantal onderzochte kwaliteitsindicatoren beter. Dat blijkt uit een studie van het InterMutualistisch Agentschap (IMA).
Meer weten
VZW InterMutualistisch Agentschap

Bolwerklaan 21 B7

1210 Brussel

KBO 0478.655.210 ● RPR Brussel

@IMAAIM7

IMA-AIM

Nuttige linken

Partners