Heb je een passie voor data en wil je dit combineren met projectcoördinatie in het domein van de gezondheidszorg ? Wil je relevante statistieken ontwikkelen en deze ter beschikking stellen in een open database ? Dan is deze job iets voor jou !

Bedrijfsomschrijving
Het Intermutualistisch Agentschap (IMA) is een data-expertisecentrum dat patiëntengegevens van de zeven Belgische ziekenfondsen samenbrengt op één platform. Ze maakt de data toegankelijk voor onderzoek en analyses die tot doel hebben de toegankelijkheid, doelmatigheid en kwaliteit van de Belgische gezondheidszorg te verbeteren. Ze stelt hiervoor open data ter beschikking in de IMA Atlas en begeleidt onderzoekers bij het gebruik van micro-data. Het IMA voert ook zelf analyses uit op de data en werkt mee aan beleidsondersteunend en universitair onderzoek.
Meer info over het IMA vind je op https://ima-aim.be.

Je functie
Heb je een passie voor data en wil je dit combineren met projectcoördinatie in het domein van de gezondheidszorg ? Wil je relevante statistieken ontwikkelen en deze ter beschikking stellen in een open database ? Dan is deze job iets voor jou !

Als projectcoördinator ben je de schakel tussen het projectteam van het IMA en de professionele gebruiker van de IMA Atlas. Je hebt ruime projectverantwoordelijkheden :

 • Je hebt de eindverantwoordelijkheid over de IMA Atlas, zowel technisch als inhoudelijk.
 • Je plant en coördineert de input van je collega’s en bewaakt de kwaliteit van de statistieken.
 • Je ontwikkelt nieuwe indicatoren in samenwerking met partners en volgens internationale methoden.
 • Je werkt aan de verbetering van de data-visualisatie en de metadata.
 • Je ontwikkelt nieuwsberichten die inzicht bieden in de evolutie van de statistieken. Hiervoor werk je samen met je collega’s en de communicatieverantwoordelijken.

Naast je hoofdtaak als projectcoördinator van de Atlas werk je mee aan analyses voor beleidsondersteunend onderzoek zoals het Plan Geïntegreerde Zorg.

 • Je werkt samen met collega’s aan de analyse van patiëntengegevens, het schrijven van programma’s in SAS en R, en het rapporteren van resultaten op een toegankelijke manier.

Je profiel

 • Je hebt een Master diploma of doctoraat en beschikt over beroeps- of onderzoekservaring.
 • Je hebt ervaring in (big) data management en statistische analyse.
 • Je beschikt over uitstekende kennis van minstens één statistische software (SAS, SPSS, Stata, R,…) en hebt belangstelling in andere software pakketten voor data-analyse en presentatie.
 • Je kan een project coördineren waaraan verschillende collega’s en partners bijdragen. Aantoonbare ervaring met projectleiding is een pluspunt.
 • Je kan goed functioneren in een gemengd Frans-Nederlandstalig team. Een perfecte actieve kennis van het Frans of Nederlands en een goede passieve kennis van de andere landstaal is een vereiste.
 • Je heb interesse in de sector van de publieke gezondheidszorg.

We zoeken

 • Een collega met zin voor innovatie die gedreven is om wetenschappelijke good practices te vertalen naar IMA-open data en -analyses.
 • Een teamspeler die synergieën opbouwt met collega’s en partners.
 • Een resultaatgerichte collega die afspraken, kwaliteit en deadlines bewaakt.

We bieden
Een voltijdse tewerkstelling van onbepaalde duur. Een ongedwongen spirit binnen een klein, gedreven team van hoogopgeleide professionals. Een aantrekkelijk salaris in overeenstemming met je ervaring aangevuld met o.a. maaltijdcheques en gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Een centraal gelegen locatie in Brussel die uitstekend bereikbaar is. Een duurzame kantoorruimte met bijzondere aandacht voor comfort, ergonomie en het evenwicht tussen individueel werk en coworking. De mogelijkheid tot thuiswerk (post-corona) van 2 dagen per week.

Bij interesse ?
Stuur je cv en motivatiebrief naar personnel-ima-aim@intermut.be. Mocht je graag bijkomende informatie verkrijgen, kan je contact opnemen met Birgit Gielen (0474347466).