Gezondheidsdata

 

Bij het IMA kan u terecht voor gedetailleerde data over de gezondheidszorg in België. Onze data-collectie omvat informatie over de terugbetaalde zorgen en geneesmiddelen van de 11 miljoen burgers die in ons land verzekerd zijn. De data worden verzameld door de 7 ziekenfondsen en door het IMA verwerkt, geanalyseerd en ter beschikking gesteld voor onderzoek.

Cijfers en statistieken

In de IMA Atlas vindt u gedetailleerde statistieken over het gebruik van gezondheidszorgen in België. U kan ook een aantal sociaal-demografische kenmerken raadplegen.
Meer weten

Studies op maat

Heeft u cijfers nodig voor beleidsondersteuning of onderzoek ? Dan kan u aan het IMA een opdracht geven op maat. Het IMA levert statistieken of tabellen, maar kan ook een volledige studie uitvoeren. Ervaren data-experten en analisten staan in voor kwaliteitsvolle resultaten.
Meer weten

Microdata: zelf onderzoek doen

Gemachtigde instellingen kunnen zelf onderzoek doen met de microdatabestanden van het IMA. Deze microdata zijn gepseudonimiseerde data op persoonsniveau. Deze IMA-data kunnen ook gekoppeld worden met andere databanken.
Meer weten

Onze databanken

De 7 ziekenfondsen in België verzamelen heel wat gegevens over hun leden om hun opdrachten te kunnen uitvoeren. Het IMA brengt deze gegevens samen...
Meer weten
InterMutualistisch Agentschap

Tervurenlaan, 188/A

1150 Brussel

@IMAAIM7

IMA-AIM

Nuttige linken

Partners